Cele mai folositoare uleiuri naturiste si proprietatile lor

Uleiurile naturiste au inceput sa acapareze din ce in ce mai mult teren pe piata produselor dedicate ingrijirii corpului din tara noastra. Tot mai multe persoane incep sa inteleaga si sa aprecieze beneficiile acestora, preferandu-le in locul diferitelor tratamente medicamentoase.
In acest articol, ti-am pregatit o lista a celor mai folositoare uleiuri naturiste, de care speram ca te vei bucura alaturi de intreaga familie.

Uleiul din seminte de canepa
Una dintre cele mai vechi plante cultivate in tara noastra – canepa – contine un ulei care este extraordinar de bun in tratarea depresiilor nervoase de orice tip. De-a lungul timpului, acesta a fost utilizat ca tonic si regenerant, pentru tratarea inflamatiilor, pentru eliminarea parazitilor si multe altele.
Acesta este foarte bogat in acizi grasi esentiali, continand Omega 3, 6 si 9, folosindu-se raportul de aur Fibonacci in compozitia sa, lait motiv exemplificat si pe sticla in care vine ambalat. O lingurita dimineata si una seara sunt suficiente pentru a combate eficient depresia, echilibrand cu succes neurotransmitatorii din corpul nostru.

Uleiul din germeni de grau
Cu un nivel ridicat de antioxidanti si de vitamina E, uleiul din germeni de grau este ideal pentru a fi folosit in tratamentul tenului, avand proprietatea de a repara celulele pielii. Acesta ajuta la reducerea ridurilor, la tratarea petelor, a acneei si a psoriazisului, calmeaza arsurile si reduce aspectul cicatricilor si al vergeturilor.
Este recomandat in special pentru tenul uscat si cel mixt, deoarece continutul ridicat de vitamina E ajuta la hidratare foarte buna a acestuia si la obtinerea unui aspect luminos si catifelat. Se foloseste in compozitia mastilor, dar si simplu, la demachiere, in fiecare zi.

Uleiul de argan
Folosit in tratamentul multor probleme ale pielii, dar si in compozitia produselor de ingrijire corporala, uleiul de argan este ideal a fi folosit atunci cand ai probleme cu parul. Acesta contine o cantitate foarte mare de vitamina E si F, fiind un excelent hidratant pentru par. Efectul sau este de regenerare, conducand la un par voluminos, stralucitor si matasos.
Este recomandat in special adultilor peste 30 de ani, a caror podoaba capilara incepe sa se subtieze si sa-si piarda din vitalitate. De asemeni, acesta iti va fi folositor daca obisnuiesti sa folosesti des uscatorul de par, deoarece il va proteja fata de schimbarile de temperatura la care este supus firul.
Uleiul de levantica si cel de eucalipt
Uleiul de levantica este bine cunoscut pentru proprietatile sale relaxante, nu doar asupra sistemului nervos ci si asupra pielii. Acesta calmeaza, echilibreaza si purifica pielea, fiind ideal a fi folosit in masti pentru ten sau ca solutie contra ranilor. Se poate folosi ca si component in produsele cosmetice facute in casa, dar si in baie sau ca aromaterapie.
Si uleiul de eucalipt este folosit pentru proprietatile sale de purificare, insa mirosul sau puternic il recomanda mai degraba ca si element de aromaterapie in baie. O picatura este suficienta pentru o cada, iar efectele sale relaxante nu se vor lasa prea mult asteptate. De asemeni, este recomandat a fi folosit pentru simptomele de nas infundat specifice virozelor respiratorii.

Uleiul de brad
Uleiul de brad este extras din cetinile plantei cu aceeasi nume si are folosinta atat interna, cat si externa. Pentru uzul intern, acesta se foloseste in cazurile de viroze respiratorii, dar si pentru nevralgii si durerile de orice forma. De asemeni, este un remediu natural contra asteniilor. In cazul uzului extern, acesta se foloseste atunci cand te simti slabit, dar si pentru impotenta si frigiditate.
Este foarte bun in reglarea dezechilibrelor hormonale si a celor psihice, fiind, si el, un antidepresiv foarte bun. Ajuta la combaterea eficienta a durerilor de orice fel, putand fi folosit in ceaiuri, simplu sau aplicat pe rani.

Uleiul de portocala
 Portocala este un fruct care contine o cantitate ridicata de Vitamina C, iar uleiul obtinut din aceasta se foloseste in arteroscleroza, tromboflebita, bolile sistemului digestiv, oboseala acuta, insomnie, diferitele tipuri de spasme. Acesta este antihemoragic, febrifug, coleretic, calmant si hipnotic usor.
Se foloseste in inhalatii, atunci cand se doreste tratarea problemelor respiratorii, fiind suficiente doar 3 sau 4 picaturi la un litru de apa fierbinte. Simpla mirosire a unui servetel care contine 3 picaturi de ulei de portocale este suficienta pentru a calma tractul respirator in cazul racelilor, insa acest tratament nu se recomanda celor care sufera de epilepsie sau de astm.
De asemeni, el poate fi folosit ca si calmant in sesiunile de masaj, lasand pielea catifelata si cu o senzatie deosebita de prospetime. Si in acest caz sunt suficiente 3 sau 4 picaturi aplicate in uleiul de masaj, aplicarea facandu-se prin miscari fine, circulare si repetitive. Poti sa il folosesti in aromaterapie, prin turnarea a catorva picaturi in cada de apa.
Exista nenumarate alte uleiuri esentiale naturale pe care le poti folosi in tratamente homeopate, care sa te ajute sa ai un corp mai sanatos.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu