Tu ce întrebări i-ai pune unui antreprenor?

 

Echipa noastră de jurnaliști a lansat un proiect prin care vrea să promoveze afacerile și micile întreprinderi românești. Este vorba despre site-ul Thebiz.ro, unde publicăm știri din domeniile business și economic, dar și interviuri cu diferite personaje care activează în acest segment de interes general.

 


Ghidul nostru de interviu cuprinde 27 de întrebări la care ne propunem să primim răspuns cu orice preț. Printre alte subiecte importante pe care un antreprenor le-ar putea aborda, noi am fost curioși să aflăm de unde a pornit ideea de business, de unde a venit inspirația și care a fost motivația din spatele acestui întreg proces de a pune bazele unei afaceri. Cu siguranță, există lucruri interesante de întrebat și de aflat, acest tip de materiale fiind o bază excelentă în a te motiva pe tine, cititorul, să-ți pui propria idee în aplicare. Veți fi surprinși să aflați că majoritatea afaceriștilor nu au beneficiat de o educație antreprenorială în facultate, însă au reușit să-și atingă obiectivele stabilite la început.

 

Echipa Thebiz.ro ar vrea să știe ce presupune mai exact întemeierea unei afaceri, care sunt primii pași în comercializarea acesteia și peste câte bariere trebuie să trecem pentru a ne declara învingători. Ideea acestui proiect a fost gândită pentru a veni în ajutorul tinerilor care își doresc să evolueze în acest domeniu, dar care se simt limitați din diferite motive. Prin aceste interviuri, vrem să punem la dispoziția cititorilor informații benefici și încurajatoare despre modul în care este construită o afacere, dar și felul în care aceasta trebuie gestionată pe parcurs.

Din urma interviurilor realizate până acum, jurnaliștii de la Thebiz.ro au văzut în fiecare antreprenor cu care au discutat, o urmă de pragmatism. Ulterior, din materialul scris, reiese și mai mult această atitudine de învingător, care se adaptează la orice situație și care ia în considerare eficacitatea în muncă. Interesant este faptul că nu toți s-au născut pragmatici. Este o abilitate căpătată în timp, pe care oricine poate să o dobândească dacă este sigur de ceea ce își dorește și are încrederea că, dacă va urma toți pașii stabiliți inițial, va obține ce și-a dorit în final.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu