Eviti erori la proiectare si dificultati in relatia cu vecinii si autoritatile prin solicitarea serviciilor de asistenta topografica in santier

Vrei sa iti faci o locuinta noua sau o cladire de birouri pentru viitoarea ta afacere. Pentru asta ai nevoie de un proiect. Ca sa ai un proiect care sa corespunda cu realitatea vei avea nevoie de riricare topografica altimetrica si planimetrica. Cu alte cuvinte vei fi nevoit sa obtii o trasare limita de proprietate, sa ai trasari axe sau verificari in timpul executiei pentru a corespunde mereu ce faci cu proiectul initial. Limitele de proprietate corecte si datele reale din teren luate ca punct de referinta inseamna si un proiect corect care va putea fi pus in practica pana la final. Oficiile de cadastru teritoriale vor autoriza toate lucrarile premergatoare proiectarii.
Toate etapele tehnice premergatoare unei proiectari vor fi asigurate de ingineri, care vor masura si se vor asigura si in timpul executiei ca toate detaliile sunt respectate si masuratorile sunt corecte. Indiferent de marimea santierului va fi nevoie de asistenta topografica in santier permanenta, asigurata cu cele mai noi instrumente din domeniu, care va consta in mai multe actiuni.
Se va trasa limita pentru sapatura, se va trasa pozitia proiectata piloti, pereti mulati, axa din proiect pentru fiecare nivel, dar se va trasa si cota zero, alte cote, pozitie cofraje. Daca alegi servicii de asistenta topografica in santier profesionale ai si pozitionare si verificare verticalitate macarale si echipamente de lucru, verificari zilnice la tot ce se executa, pozitionarea corecta a armaturilor si placutelor metalice, si urmarirea verticalitate elementelor de rezistenta. Se verifica geometria stucturilor, grinzile, se calculeaza volumele de sapatura si umplutura.
De ce e asa de importanta asistenta in santier? Pentru ca se evita usor litigii, probleme de proiectare care se remediaza foarte greu, suprapuneri de elemente gresite.
Odata ce s-au solicitat serviciile de asistenta in santier se vor pune la dispozitie imediat si coordonatele de contur ale imobilului si documentatia cadastrala. Toate masuratorile topografice sunt profesionale, se intocmeste si proces verbal de trasare pentru probleme ulterioare si rezolvarea simpla a acestora in baza acestei dovezi de necontestat.
Firmele cu experienta vasta in asistenta tehnica pe santier vor avea grija ca toate lucrarile sa decurga conforma proiectului, la orice pas vei primi explicatii legate de actiunile realizate si vei reusi sa intelegi foarte bine ce se intampla si cum au fost remediate anumite erori. E foarte simplu sa intrati in legatura cu aceste firme si cu serviciile lor, toate au site-uri online. Acolo gasiti informatiile de care aveti nevoie acolo, puteti discuta cu cei care se ocupa de asistenta in santier pentru a va da detalii despre cum lucreaza si ce presupune acest tip de servicii foarte utile.
Asistenta topografica in santier isi dovedeste utilitatea mai ales pe santierele foarte mari, acolo unde sunt foarte multi parametri de evaluat si de controlat si unde orice eroare nedescoperita la timp poate duce la ratarea unui intreg proiect. Preturile serviciilor de asistenta variaza in functie de complexitatea actiunilor incluse, de santier, de proiect, de modul in care se desfasoara lucrarile in santier si de amploarea proiectarii si a proiectului final.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu