Dani Mocanu, cantaretul acre a schimbat maneaua


Dani Mocanu a stiu intotdeauna sa fie un personaj monden care sa livreze senzationalul. Piesele lui nu au insemnat decat o parte a activitatii sale. Cealalta parte, care a insemnat destul de mult din prezenta sa mediatica, a fost caracterizata de scandaluri interminabile care i-au adus noi valente imaginii lui.

De cand se afla in lumina reflectoarelor, Dani Mocanu a stiut sa se promoveze pe sine si manea pe care el o canta. Cumva, el a vrut sa se diferentieze de ceea ce a insemnat manea de pana atunci. Si asta a si facut. Si ca sa reuseasca acest lucru, el a fost ajutat cumva de toata situatia in care s-a gasit de-a lungul anilor.

Fie ca s-a cuplat cu cineva, fie ca a avut videoclipuri controveraste sau a fost acuzat de proxenetism, Dani Mocanu a fost in atentia publicului si a presei. Iar acest lucru a contat enorm pentru imaginea sa. Cu astfel de lucruri el a iesit cumva din tiparul obisnuit si s-a indreptat spre un alt mod de face manele.

A transformat, daca putem spune asa, stilul clasic al manelelor intr-o manea tabloida si mondena. Faptul ca si-a pus piesele sa vorbeasca pentru el asta a insemnat foarte mult. Cand pui o piesa sa iti vorbeasca despre viata ta, atunci cu siguranta ai facut un pas in fata. Sigur, si ceilalti vorbeau in piesele lor despre viata lor, dar ei nu puneau accent pe sentimente. Ei vorbeau mai mult despre putere, bani si, bineinteles, dusmani.

Avand in cap tot acest format, Dani Mocanu schimba cumva paradigma si vorbeste in piesele sale despre sentimente mai profunde. Sigur, nu toate melodiile lui sunt asa, dar mare parte din ele asa sunt. Si a fost de ajuns sa fie doar cateva de acest tip pentru ca publicul sa prinda gustul si sa il urmeze.

De indata ce a iesit cu ceva mai nou, Dani Mocanu a reusit sa iasa cumva din anonimatul acela in care se afla si sa se urce cumva mai sus decat competitorii sai care au ramas cumva la acelasi nivel al discursului de manelist. Dupa ce a vazut ca merge, Dani Mocanu a pastrat aceasta strategie si devenit in timp unul dintre cei mai ascultati cantareti de manele din ultimii ani.

In prezent nu a exista un cantaret de manele care sa vina cu ceva mai nou. Deocamdata, lumea manelor a ramas in acest stadiu in care Dani Mocanu este prezent in toata presa tabloida, iar melodiile lui sunt extrem de populare in randul publicului care gusta astfel de gen muzical. Dar, cum spuneam la inceput, situatia se poate schimba in orice insa momentan situatia este cea pe care o vedem cu toti. Si acesata este o expunere mediatica puternica a lui Dani Mocanu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu